Huwelijk

De perfecte locatie voor jullie huwelijksceremonie

Aan het duinenpark van Oostduinkerke. Daar ergens tussen land en zee. Of op een bootje op de Brugse Reitjes op een doordeweekse dinsdag. Of in het Baliekouterbos in volle herfstpracht. Dat zijn onze plekjes.

Wanneer ik nadenk over daar waar ik ja wil zeggen, dan droom ik hiervan. Voor ons betekenen deze locaties zoveel meer dan natuurpracht of mooie plaatjes. Ze weerspiegelen ons individueel pad en dat van ons samen.

De kust omdat hij daar al zomert sinds zijn jeugd, en nu maken wij hier nog steeds herinneringen met onze kinderen. Brugge, omdat we elkaar daar leerden kennen, omdat mijn moeder er geboren is. De schoonheid van Brugge, daar ben ik van doordrongen. Dat is thuiskomen. Het bos, omdat dit onze plek is vlakbij huis. Daar gaan we spelen en wandelen met onze zoontjes. Wij trouwden voor de wet in 2020 en daar namen wij op die derde oktober onze foto’s.

Die toont wie jullie zijn

Ons groot feest, dat moet nog altijd komen. De zaal die ligt intussen vast. Er is daar een heerlijke fruitboomgaard met zo van die grote deftig doorgroeide appelaars en perelaars. Met pruimen en vijgen. En ja, ook dat past bij ons. Wij werken graag samen in onzen hof.

Maar zelfs een ceremoniespreker mag twijfelen over haar droomlocatie, toch? In elk van die hoekjes van de wereld zou ik maar wat graag trouwen, want die plekken … dat zijn wij. Dat klopt. Waar wij nu precies gaan landen? Dat idee rijpt nog. De argumenten liggen op tafel.

Prachtig praktisch of symbolische waarde

Laat ons nu even terug keren naar de centrale vraag: Wat is de perfecte locatie voor jullie ceremonie?

De meeste koppels kiezen ervoor om hun ceremonie aan hun feestzaal te laten doorgaan. Dat is een fijne keuze om verschillende redenen. Alles is makkelijk toegankelijk en aangepast. Jullie hoeven zich niet meer te verplaatsen, er is voldoende parking en jullie kunnen onmiddellijk overgaan tot de receptie. Ook voor koppels met een grote groep lievelingsmensen is dit het handigst. Heel wat feestzalen hebben een prachtige ruimte binnen of buiten hiervoor.

Mocht je toch merken dat deze niet aan jullie eisen voldoet, kunnen jullie misschien een mooi stukje natuur vinden op een haalbare wandelafstand.

Maar daar waar jullie elkaar hebben ontmoet, voor het eerst kusten, het huwelijksaanzoek was, jullie café, jullie zee, jullie bos, jullie stad … die plaatsen dragen een zachte kracht in zich. En daarom pleit deze ceremoniespreker ervoor om te kiezen voor een van jullie plekjes, als dit kan.

Simpelweg

Ja, het vergt een tikje meer organisatie. Een weddingplanner of dagcoördinator helpt je hierbij graag. Doen jullie het zelf? Denk dan na over wat haalbaar is qua zitplaatsen, eventuele decoratie en aantal gasten. Is dit een openbare ruimte? Vraag dan toestemming aan de gemeente.

Je hebt misschien gemerkt, lieve lezer, zo tussen de regels door, dat ik houd van simpelweg. Zelf lig ik minder wakker van picture perfect. Stilstaan bij wat is en dankbaar zijn voor het verhaal dat je samen schrijft. Dat is finaal waar alles op neerkomt. Dat is wat bovenal telt.

Voor de ceremonieplek voor onze trouwdag wil ik vooral dat die gevoelsmatig klopt en past bij wie wij zijn. En met dit betoog wil ik jullie laten nadenken over wat dit voor jullie kan inhouden. Simpelweg.

(Kevin Vandenberghe)

Liefs,

Stefanie

Nog meer vertellementjes?

Huwelijk

Hoe schrijf je je geloften?

“Willen jullie graag geloften uitspreken tegenover elkaar?” Ik stel deze vraag aan elk van mijn koppels. En daarop is het antwoord bijna altijd ja. Toch merk ik naast de vastberadenheid meteen wat twijfels. “Ja, wij willen echt onze liefde uitspreken, maar we hebben geen flauw benul hoe we aan de geloftes moeten beginnen.”

Huwelijk

Hoeveel kost een huwelijksceremonie?

“Waarom zit er eigenlijk zo’n groot prijsverschil op ceremoniesprekers? Doen die niet allemaal zowat hetzelfde? Hoe weet ik nu of wij de juiste keuze maken?” Gisteren kreeg ik een telefoontje van Laure. Ze zoekt een spreker voor haar huwelijk dit najaar. Maar het bos en de bomen …